1. Geboren in 1926 te Meerut, India, in de heilige maand Ramadān
  2. Werd Hāfiz-ul-Qur’ān op acht jarige leeftijd.
  3. Eminente zoon en opvolger van Zijne Eminentie Maulana Shah Muhammad Abdul Aleem Siddiqui al-Qādri Muballigh-e-Azam (Alayhir Rahmah), een succesvolle Murid van Alahazrat (radi Allāhu anhu) en een groot islamitische Schriftgeleerde van de 20ste eeuw, islamitische missionaris van internationale reputatie en Hoofd van de Qādiriyya en Chishtiyya Spirituele Orders.
  4. Directe afstammeling van de 1ste Kalief van de islam, Hazrat Sayyidena Abu Bakr Siddiqui (radi Allāhu anhu).
  5. Afgestudeerd aan de National Arabic College, Meerut, India.
  6. Behaalde de FAZIL-E-ARABI diploma aan de Allahabad University en DARSE-E-NIZAM (FAZIL) aan de Darul-Uloom Arabia, Meerut.
  7. Taalvaardig in meer dan 12 talen waaronder Arabisch, Farsi, Engels en Frans.
  8. Vergezelde zijn vader vanaf jeugdige leeftijd op islamitische missiereizen in de wijde wereld.
  9. Spoedig naar het uitroepen van de Republiek Pakistan begon hij zelfstandig zijn internationale missiewerk.
  10. Is gedurende 12 jaar onbezoldigd Secretaris-Generaal van de World Muslim Ulama Organization geweest. In deze tijd was de Mufti-e-Azam van Palestina de president van deze organisatie).
  11. Oprichter in 1972 van de World Islamic Mission in Dar-ul-Arkam, Mekka.
  12. President van de International Islamic Missionaries Guild.
  13. Gekozen in 1972 als president van Jamiat-e-Ulama Pakistan (JUP) en bracht een missiereis namens de Pakistaanse regering naar Rusland en China.
  14. Gekozen als parlementslid van Pakistan in 1970 en tegelijk anoniem gekozen tot fractievoorzitter van het van Jamia Ulama Pakistan in het parlement.
  15. Gekozen in 1973 tot Senator van Pakistaanse senaat.
  16. Dagvoorzitter van de internationaal islamitische conferentie in Bradford (april 1974) en tegelijk gekozen tot eerste president van World Islamic Mission.
  17. Herkozen in maart 1977 als parlementslid van Pakistan.
  18. Als lid van de Constitution Committee van het parlement heeft Zijne Eminentie meer dan 200 mandementen en suggesties met een blik op de Constitutie van 1972 gedaan, gericht op democratie conform de principes van de islam.
  19. Zijn voortdurende strijd heeft ertoe geleid dat de islam de staatsgodsdienst van Pakistan is geworden.
  20. Hij was de eerste Schriftgeleerde en parlementslid geweest die in de grondwet van Pakistan de definitie van een moslim en einde der profeet heeft laten opnemen.
  21. Zijne Eminentie is een internationale figuur van hoge reputatie die missiereizen heeft gebracht naar verschillende landen van Europa, Afrika, Zuid Amerika, Azië, Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland, Caribische gebied.
  22. Inspireerde moslim geleerden en leiders om afdelingen van World Islamic Mission wereldwijd op te richten. Dit heeft geleid tot het bouwen van tientallen moskeeën en islamitische scholen.
  23. Hij was professor aan de universiteit van Bagdad in Irak en Tripoli in Libië.

Translate »
error: Content is protected !!