Jeugd of puberjaren

Sheikh Abdul Aleem Siddiqui (radi-Allāhu ‘Anhu)

Er zijn 3 stadia in het leven van een mens. Haar vroege stadium is bekend als het in de kinderschoenen staat, zijn latere fase heet volwassenheid of ouderdom en de fase tussen beide is bekend als de jeugd of puberjaren. Dit boek is gericht op het begin van het midden stadium – jeugd – en dat is de belangrijkste fase en bloei van het leven. Als een zaad in de grond wordt geplant zorgen de elementen van de kiemkracht voor gezonde zaailingen. De barmhartige regendruppels en geurige lentebries leveren de fundamentele grondbeginselen aan vanaf de groei tot het opbloeide bloemen en kwaliteit fruit produceert. Vervolgens verfraaien de bloemen en vruchten een spectaculaire omgeving en verblinden haar kijkers. De schoonheid van de prachtige en exotische bloemen romantisch onderwerpt en hypnotiseert iedereen en kondigt haar algemene uitnodiging van succes aan voor de hele wereld. Ook op basis van een Goddelijke verordening of regels wordt het zaad (essentie van zaadcellen) van de mensheid geplant in een veld waar de aard de fundamentele essenties voor de ontwikkeling en rijpheid heeft. Na 9 maanden van toegewijde en nauwgezette zorg komt haar vruchten of bloem naar voren als een delicate schat dat de wereld siert en brengt veel geluk in de harten van vele eromheen. Het lichaam heeft zuivere melkrivieren vol met voedingsstoffen die het kind verzorgt, daarna volgen diverse voedselvoorziening ketens voor de vooruitgang en de overleving. Volgens het onderzoek van de geneeskunde (Tibb) komt voedsel in de maag en wordt daar verwerkt door de enzymen en verwarmd tot een mengsel. Dan scheidt het lichaam zorgvuldig de nutriënten van dit mengsel uit het afval. De nutriënten worden bewaard en het afval wordt gekanaliseerd voor afvoer in het toilet. Deze voedingsstoffen worden vervolgens verstuurd naar de lever voor verdere zuivering en scheiding. De lever scheidt de nutriënten in 4 categorieën:

  1. Geelachtig waterige substantie genaamd safra (gal)
  2. witachtig kleverige substantie genaamd balgham (slijm)
  3. zwartachtig vaste stof genaamd sauda (zwarte gal)
  4. roodachtig stof genaamd khoon (bloed).

Bloed is de echte essentie van voedselstof die wordt geëxtraheerd en gekanaliseerd naar het hart. De constante toevoer van zuurstof uit de longen verfijnt verder en voedt deze essentie (bloed), die door de aderen naar alle delen van het lichaam stroomt. Elk deel van het lichaam ontvangt levensonderhoud van deze bloedstroming dat nieuwe levenskracht geeft aan een zwak lichaam. Voldoende nieuwe bloed wordt geproduceerd, zoveel als het lichaam vereist en het is via deze bloed dat het menselijk spruit of zaailing groeit en bloeit. Nadat het lichaam de nodige energie en bloed gebruikt heeft voor de fundamentele functies, wordt de overmaat opgeslagen en komt nooit terecht in de afval. U wordt aangemoedigd serieus na te denken over dit feit, dat dit bloed waarin de essentie van alle soorten voedsel is, naar elke haar en gedeelte van het lichaam stromen inclusief het kenmerk en de toestand van elk orgaan van het lichaam.

Bijvoorbeeld, waar het water van een rivier ook naartoe stroomt, het voert de effecten en de kenmerken van die plaats met zich mee. Evenzo, wanneer het bloed door de aderen van elk orgaan stroomt, pikt elke druppel de karakteristieke en fantastische kwaliteiten van de organen op. De elegante effecten van de organen stimuleert de geest en het hart. De ziel houdt ook van de zoete smaak van dit karmozijnroodwater van het leven. Het is ook dit levenswater, dat in het menselijk bestaan die voorwaarde en sereniteit stimuleert en wekt waarop duizenden onzuivere bedwelmende flessen wijn kan worden opgeofferd, maar nooit bereikt. Geen enkele medicatie of elementen van dit mengsel kan de kracht genereren wat deze essentie van de mensheid maakt. Het is de kracht van dit wezen, dat het licht in het oog levert, geluk in het hart brengt en de kracht en moed in het lichaam. In feite is de realiteit van de zaak dat elke macht, kracht en ontwikkeling in het hele menselijke bestaan een manifestatie van deze essentie is of kern van het leven, die ook het gevoel van hardheid in de borst van een vrouw op het moment van haar bevalling. Deze manifestatie in het bloed is de essentie van de jeugd of een teken van de adolescentie.

Het ligt in de geaardheid van de mens om aan anderen elk ontwikkeld talent te laten zien. Een dichter legt zijn composities graag voor aan de meesters op dat vakgebied. Een knap of aantrekkelijk persoon wenst bewondert te worden. Een goudsmid, een timmerman, een artiest of welk professional wil graag zijn talenten aan anderen laten zien. Wanneer iemand rijk wordt, ontwikkeld zijn geest ook de trots om conform te exposeren. De tekenen van een van de tentoonstellingen zijn de levensomstandigheden van een stijlvol leven in dure huizen, optuigen van design kleding, flitsende auto’s rijden en kwistig omgaan met geld en vrienden en gasten onderhouden. Een koning toont zijn koningschap door het organiseren van rechtbanken en uitnodigen van de elite in de samenleving. Hij zal graag zijn pracht en royaliteit tonen aan de gasten.

Het is echter een natuurlijke drang van de mens om zijn talenten te laten zien en deze drang is een uiting van de essentie of kern van de mens, dat maakt de wens om elkaar de volmaaktheid of vaardigheid te laten zien. Er is geen reden om uit te leggen, dat deze vreugde zich in zijn hart afspeelt. Er is geen twijfel, dat er veel enthousiasme is voor de ogen om te zien, benen om mee te lopen, de tong om mee te spreken en de oren om te luisteren. Dit is simpel te begrijpen, omdat deze organen er zijn voor het uitvoeren van hun taken. Ook deze kracht of kern toont verbazingwekkende gretigheid aan om zijn vaardigheden en expertise zoveel aandacht te geven die kan worden aangeduid als waanzin. Daarom wordt gezegd: “de pubertijd is een departement van de waanzin’. Deze bewering verwijt rechtstreek naar de psychose van de jeugd en het is inderdaad juist, want als deze essentie onderdrukt wens te worden om haar macht en attributen, dan voorwaar, het zal wel grote onrecht op de gezegende eigenschappen van de schepping zijn. Ook misbruik is niet alleen onjuist, in feite is het een meer ernstige vorm van criminaliteit voor vernietigen of degraderen, op welke wijze dan ook.

Als iemand moeizame arbeidsuren in een dag maakt om geld te verdienen en het niet uitgeeft aan basisbehoeften, dan wordt het beoordeeld als een daad van vrekkigheid en slecht gedrag. Het is ook duidelijk, dat meer uitgeven dan wat verdiend wordt op een dag zeker zijn tol zal eisen. Dergelijke dwaze handelingen zal een dergelijk persoon zijn hele leven laten huilen en verloren rijkdom nooit meer terugkrijgen. Elke betreur zal dan nooit deze ellendige situatie omdraaien.

Een verstandige zakenman zal in de beginfase de opbouw van zijn bedrijf versterken door het herinvesteren van al zijn gemaakte bedrijfswinst met zijn eerste kapitaal. Dit proces heeft altijd bewezen in de handel en commercie op de lange termijn winstgevend te zijn. De verbazingwekkende schatten van menselijke edelstenen verlaten de diepe oceanen en mijnen van het menselijk lichaam en worden getransplanteerd in goed beschermde cellen van de andere organen. Als dit juweeltje voor enkele dagen goed beschermd blijft in deze cel, dan vat het samen in het bloed en voedt en versterkt het lichaam. Het is dit zeer juweeltje dat schoonheid, status en het geslacht (man of vrouw) mens schept. Het is uitsluitend verantwoordelijk voor al de uitstekende kwaliteiten zoals geheugen, visie, intelligentie, enz. die in de mensheid zijn gevonden. Al deze goede kwaliteiten op de juiste wijze gebruikt, zal inderdaad iemand in de categorie van de succesvolle individuen brengen. Dit is echt succes en de juiste manier van het gebruik van deze Goddelijk gezegend rijkdom.

Nu wordt de conclusie overgelaten aan de lezer om een samenvatting van alle winsten en verliezen te maken en de juiste en verkeerde manieren van het gebruik van deze rijkdom. Het is helemaal aan het individu, om zijn bedrijf van zijn keuze succesvol te maken of te vernietigen. De enige voorwaarde hier is de juiste toepassing en aanpassing van de ethiek van deze transactie.

Helaas is er tegenwoordig niet alleen tekort aan dergelijke succesvolle zakenmensen, maar in feite zijn er in het algemeen bijna geen te vinden. Het is moeilijk om een voorbeeld van een dergelijke succesvolle mensen te bespreken. De oudsten van het verleden zeggen, dat de eerste 25 jaar van het leven van een individu het meest cruciaal is. Zij hebben ook deze periode gecategoriseerd als de eerste en de helft van zijn levensduur. In deze eerste jaren als iemand gezond voedsel krijgt en een stressvrij leven, dan zal hij inderdaad een sterk en gezond lichaam krijgen. Vervolgens is het de taak om dit gezond lichaam te beschermen en haar schatten van edelstenen intact te houden. Als dit aan de hedendaagse jeugd wordt gezegd, dan zullen ze lachen en je bespotten. Als ze wordt geadviseerd om ten minste deze schat voor 20 jaar te vrijwaren en niet gebruiken gedurende deze periode, dan zullen zij u een doof oor geven. Ik pleit aan mijn jeugd te zeggen om deze realiteit en wijsheid te begrijpen en niet om de bloei van hun Goddelijk Gezegende Jeugd te vernietigen.

Bron: Imām Ahmad Raza Academy, South Africa

Translate »
error: Content is protected !!