Hisār, raj’at, numerologie

Wat is hisār?

Hisār is een integraal en onmisbaar onderdeel van amaliyāt. Het veld van amaliyāt zit vol risico’s en gevaren. Een klein foutje van een amīl kan zijn leven en zijn gezond verstand in gevaar brengen. Hisār is daarom als een beschermend schild dat de amīl kan beschermen tegen allerlei soorten bedreigingen en gevaren.

Het is belangrijk om te weten wanneer de amīl parhez zou moeten doen. Als de amīl een jalāli-amal doet, moet hij heel voorzichtig zijn. Als hij een enkele fout maakt, komt hij in grote problemen. Zijn leven kan ook gevaar lopen. De moakkil tolereren geen enkele vorm van misdrijf door de amīl vanwege hun vurige (atishy) aard. Ze straffen onmiddellijk de amīl die hen irriteert en hem ook kan doden.

Parhez jalāli zijn dus uiterst belangrijk voor een amīl. Als een amīl een amal begint op een plek die stinkt, zullen de moakkil hem zeker straffen omdat ze dol zijn op geuren en een vieze geur ze kan irriteren. Een amīl moet vermijden om zich tegen raj’at te beschermen: Vis, vlees, eieren, uien, knoflook, honing, azijn, radijs, gedroogde dadels, musk, amber, al het droge fruit, betelblad (paan), sesamolie, gecondenseerde melk (khoa), sigaret, tabak, bedwelmende dingen zoals alcohol, cocaïne, enz. Verder mogen lederen producten niet worden aangeraakt, drink alleen water uit een rivier, draag geen kleding gemaakt van dieren zoals zijde, bont, enz., vermijd het gebruik van messen gemaakt van olifant slagtanden en hoorns van rendieren.

Schoenen en sokken moeten strikt worden vermeden, vermijd haarknippen en scheren, knip je nagels niet, vermijd geslachtsgemeenschap, slaap niet of ga zelfs niet op het bed van anderen liggen, vermijd socializen, onderhoud woezoe altijd, houd indien mogelijk vasten, neem een bad dagelijks en draag niet-gestikte kleding, er mag geen bloeding uit een deel van het lichaam zijn, vermijd het plukken van fruit van bomen, scheer geen haar van een ander lichaamsdeel dan de oksels en het schaamhaar en vermijd ten slotte het verzorgen van een paard en een olifant.

Nu ga ik de andere parhez bespreken, namelijk parhez jamāli.

De moakkil van jamāli amal zijn vriendelijk en barmhartig. Ze straffen de amīl niet streng als hij een fout maakt tijdens de amal jamāli. Ze proberen ongetwijfeld uit de klauwen van de amīl te ontsnappen, want net als iedereen waarderen ze ook hun vrijheid. Ze zijn echter niet hard, intolerant en vurig zoals de moakkil van amal jalāli. Vermijd tijdens een amal jamāli vlees, vis, ui, azijn, knoflook, geslachtsgemeenschap; snoepjes en yoghurt. Droog fruit en mosterdolie kunnen worden geconsumeerd als er geen twijfel bestaat over de zuiverheid.

Hoe maak je een hisār (denkbeeldig cirkel)?

De kracht van de Heilige Qur’ān verzen is zo sterk dat het alle andere krachten kan overwinnen. Wanneer een amīl bepaalde Heilige Qur’ān verzen leest voordat hij een amal begint, dus op een moment dat hij het meest kwetsbaar is, maken de verzen hem veilig. Hisār is als een fort waarin een amīl zijn hisār vreedzaam kan voltooien zonder enige aanval van zijn vijanden. Anders kunnen de Moakkil/ Djinnāt enz. die geprobeerd worden gevangen te worden, proberen de amīl te beschadigen om uit zijn klauwen te ontsnappen. Tijdens een amal proberen de spirituele krachten (djinnāt, moakkil enz.) die de amīl onder zijn controle probeert te brengen, de amal te belemmeren. Ze tonen de gruwelijke beelden aan de amīl, zodat de amīl versteend of afgeleid raakt en zich aan hen overgeeft. Ze doen dit allemaal omdat ze van hun vrijheid houden. Ze proberen elke truc om de amal te verstoren.

Een ervaren amīl weet echter zeker dat de beelden onwerkelijk zijn. Dus hij zal er nooit in geloven. De amīl moet tijdens de amal standvastig en onverschrokken blijven. Zodra de amal met succes is voltooid, zullen ook de enge afbeeldingen eindigen. Als een amīl probeert een moakkil onder zijn controle te krijgen, heeft hij extra bescherming nodig omdat zo’n amal gevaar kan opleveren. Dus de amīl heeft mogelijk een sterkere hisār/ bescherming nodig tijdens de amal. Met de hisār kan de amīl rustig doorgaan met zijn chilla enz. Omdat hij onder bescherming van Allāh Ta’ālā zal staan. Hij zal het probleem van Raj’at ook niet onder ogen zien.

Voordat we de amal staren, moet dit dua (amena Rasool ……………..) driemaal worden gelezen en over iemands vinger of een mes worden geblazen en dan moet de cirkel door de lucht worden getrokken. Vervolgens moet het gebed driemaal worden herhaald en vervolgens over zichzelf heen worden geblazen voor volledige bescherming tegen de aanval van Djinnāt en de dreiging van raj’at.

Hisār formule: Surah al-Fatiha, Āyat al-Kursi, 4 Quls (elk 3x), Du’ā, blazen op rechterwijsvinger, cirkellijn trekken op de grond.

Ilm-e-Adād (numerologie)

Om de numerieke waarde van een woord, naam of āyat te achterhalen, is het essentieel om de Hurf-e-Taji te kennen. Meestal is het de maan Hurf-e-Taji die in amaliyāt wordt gebruikt. Ik laat hier een tabel zien zodat jullie dit onderwerp gemakkelijk kunnen begrijpen.

Elke letter in het Arabische alfabet heeft een numerieke waarde. Met andere woorden, in het Arabisch staat elke letter voor een getal. Op basis hiervan kunnen een aantal berekeningen worden gemaakt. Deze worden aangeduid als abjad of “hisāb al-jumal (numerologie berekeningen).“

Moslims die van het feit profiteerden dat elke alfabet een getal vertegenwoordigt hebben dit in een aantal gebieden gebruikt zoals Ilm-ul-Jafr. Dit wil zeggen dat groepen letters onder bepaalde categorieën zijn geplaatst zoals Abjad, Hawwaz, Hatti, Kaliman, Saffāz, Qarshat, Saqhaz en Dazagh.  Deze is geleerd van Imam Jāfar as-Siddiq (radi Allāhu anhu). De planetaire aspecten kunnen een krachtig effect op Rahmāni ilm creëren. In een amal kunnen twee soorten abjad worden gebruikt, de ene is maan en de andere zonne-energie. Hoewel de zonne-abjad krachtiger is dan de maan-abjad, is het toch de maan-abjad die vaker door de amīl wordt gebruikt. De maan heeft geen eigen licht en reflecteert het zonnelicht. Ondanks de relatieve zwakte zijn de mensen zich nauwelijks bewust van de krachtigere zonne-abjad. De maan abjad absorbeert de amal snel en levert ook snelle resultaten op. Solar abjad levert zo snel resultaten op dat de resultaten zichtbaar worden, zelfs voordat ze volledig door de amīl zijn geschreven. Omdat de zon erg heet is, heeft de zonne-abjad ook een heet effect.

Aan de andere kant zijn de maan abjad gerelateerd aan de maan, dus ze hebben ook een cool effect zoals de maan. Als de amīl een fout maakt tijdens een amal Qamari, wordt hij niet geconfronteerd met raj’at of straf door de moakkil. Daarom worden abjad Qamari vaak gebruikt op het gebied van amaliyāt. Integendeel, als een amīl een blunder maakt terwijl hij een amal Shamsi doet, dan kan zijn leven in gevaar zijn omdat de moakkil van de abjad Shamsi opvliegend zijn en ze tolereren geen enkele fout door de amīl.

Waarde van dagen van de week: maandag (367), dinsdag (422), woensdag (566), donderdag (412), vrijdag (118), zaterdag (357) en zondag (387).

Dubbele letters in voornaam telt voor slechts één keer mee in de waardebepaling.

Bijvoorbeeld Jabbār heeft een shaddah op de letter ba, deze tel je dan slechts één keer. Koorts wil zeggen dat je lichaamstemperatuur boven de 38 graden komt. Als je koorts hebt, voel je je futloos, zwak en ziek. Het is meestal geen reden tot ongerustheid. Koorts is een normale reactie van het lichaam op een infectie met virussen of bacteriën. De koorts helpt de infectie te bestrijden. Bij een hogere temperatuur groeien virussen en bacteriën minder goed. Gedacht wordt dat het afweersysteem beter werkt bij koorts, maar dat is (nog) niet bewezen. PlusOnline

Diagnose of iemand: lichamelijk ziek is, met jadoo bewerkt, last heeft van Djinnāt.

  1. Voornamen van de patiënt zoals in geboorteakte staat vermeld
  2. Bereken de waarde van deze voornamen
  3. Op welke dag is de vraag gesteld? Welke waarde heeft deze dag.
  4. Getallen van B + C bij elkaar optellen
  5. Deel de som van D door 4
  6. Resteert 3 (asīb), 2 (lichamelijk ziek), 1 (koorts), 0 (jadoo)

Symptomen van koorts: gloeiende rode wangen, warm voorhoofd, koude rillingen, klappertanden, koude voeten, woelen, ijlen, zweten en uitdroging.

Translate »
error: Content is protected !!