Sahāba en Ahle Bait

In deze publicatie leest u belangrijke aspecten van de persoonlijkheden.

Een Sahābi (metgezel) is die moslim die heeft geassisteerd aan het heilige hof van de Profeet ﷺ (tijdens het aardse leven van de Heilige Profeet ﷺ) en die met Imān is overleden. Alle Sahāba-e-Kirām (radi Allāhu anhum) zijn lovend en vroom. Ze zijn ook oprecht in hun islamitische oordeel en in hun islamitische daden. Als er sprake is van een Sahābi, is het verplicht dat het met lof is.

Het hebben van slechte overtuigingen voor een van de Sahāba-e-Kirām is misleiding en het behoren tot de verkeerde sekte.

Kwaad spreken over de waardigheid van Hazrat Amir Mu’āwiyah, Hazrat Amr bin Aas, Hazrat Wahshi (radi Allāhu anhum), enz. is hen vervloeken en dit is een sjiitisch geloof. Volgens islamitische juristen is het beledigen van Hazrat Shaikhayn (Hazrat Abu Bakr en Hazrat Farook-e-Azam radi Allāhu anhuma) of het verwerpen van hun positie als kaliefen ontrouw.

Ongeacht hoe hoog een rang een Walī is, ze zouden nooit de rang van een Sahābi bereiken.

De strijd tussen Hazrat Ali en Hazrat Amir Mu’āwiyah (radi Allāhu anhuma) was een fout in de interpretatie van de islamitische wet en is daarom geen zonde. Daarom is het ten strengste verboden en niet toegestaan om Hazrat Amir Mu’āwiyah (radi Allāhu anhu) wreed, verraderlijk, enz. te noemen. Dit is in feite een vloek en de persoon is een sjiiet.

Zelfs onder de Sahāba-e-Kirām (radi Allāhu anhum) zijn sommigen van hen beter in status dan anderen. Na de Anbiya heeft Hazrat Abu Bakr Siddiqui (radi Allāhu Anhu) de grootste status, daarna Sayyiduna Umar-e-Farook, Hazrat Usman-e-Ghani en Hazrat Ali-e-Murtaza (radi Allāhu anhum).

Na deze Khulafa-e-Rashidīn volgen de rest van de As-Sharah Mubasharah (degenen die de blijde tijding van Jannah kregen van de Profeet ﷺ), dan Hazrat Hasnain Karimain, Ashāb-e-Badr en Ashāb-e-Bait-ur Rizwān. Ze zullen allemaal naar Jannah gaan.

Wie is Ahle Bait?

De Ahle Bait zijn de vrouwen en kinderen van de Heilige Profeet ﷺ . Het liefhebben van de Sahāba en Ahle Bait (radi Allāhu anhum) is het liefhebben van de Heilige Profeet ﷺ. Hazrat Hasnain (Imām Hasan en Hussain radi Allāhu anhuma) zijn van de hoogste graad van martelaren. Degenen die een van hun martelaarschappen verwerpen, zijn een misleid persoon en behoren tot een slechte sekte.

Degenen die Hazrat Imām Hussain (radi Allāhu anhu) een verrader noemen of Yazid als correct beschouwen, zijn een verworpen persoon en een Kharji en daarom rechtmatig voor het Vuur van de Hel. Het lijdt geen twijfel dat Yazid ongelijk heeft, maar men wordt niet verondersteld Yazid een Kāfir of een moslim te noemen, maar zwijg liever.

Degenen die de Sahāba-e-Kirām of Ahle Bait (radi Allāhu anhum) niet liefhebben, zijn misleid en behoren tot de verkeerde sekte. Het is verboden en ten strengste verboden om betrokken te raken bij de details van meningsverschillen tussen de Sahāba. Om hen te houden tegen hun fouten of vanwege dit, hen de schuld te geven of te laten zien dat ze niet langer duidelijk zijn op geloof is niet toegestaan en is tegen het bevel van Allāh Ta’ālā of Zijn Boodschapper ﷺ.


Translate »
error: Content is protected !!