De regels van islam zorgt niet alleen voor de geestelijke ontwikkeling van zijn aanhangers, maar geeft ook bepaalde richtlijn voor hun dagelijkse bezigheid. Veel onderzoeksresultaten zijn wetenschappelijk bewezen en blijken zeer voordelig voor u te zijn. 

Hier volgt een lijst van 18 regels van de islamitische leringen die u sterk helpen profiteren voor uw gezondheid:

Zich te onthouden van het consumeren van alcohol

Het verbod op alcohol is waarschijnlijk een van de meest bekende van de islam dieetbeperkingen, met geldige reden. Volgens de website van de gezondheid WebMD.com, veroorzaakt alcohol niet alleen cirrose (onomkeerbaar proces van omzetting van levercellen naar littekenweefsel) van de lever en vermindering van de concentratie resulterend in ongelukken; het kan ook bijdragen aan aandoeningen zoals bleekzucht, kanker, hart- en vaatziekten en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Het beoefenen van gematigdheid in dieet

Islam benadrukt gematigdheid (niet te veel en niet te weinig) in elk aspect van het leven. Allāh Ta’ālā openbaart, zo lezen wij in de Heilige Qur’ān: “O, kinderen van Adam, let op uw uiterlijk ter gelegenheid van aanbidding en eet en drinkt, maar verkwist niet. Hij heeft de verkwisters zeker niet lief.” Surah al-A’rāf 007 (de verheven plaatsen), H7, vers 31

Een Hadith in Tirmizi adviseert moslims om één derde van de maag met voedsel, een derde met drank te voorzien en één derde leeg te laten voor gemakkelijke ademhaling.

Als het gaat om onze voeding, is het wetenschappelijk bewezen dat het eten van te veel kan bijdragen aan gewichtstoename, zwaarlijvigheid, vetzucht, dikheid, en alle gezondheidsproblemen die voortvloeien daaruit. Evenzo, het eten van te weinig kan resulteren, dat je lichaam de voedingsstoffen niet ontvangt die nodig zijn voor een goede lichaamsontwikkeling en overleving.

Met tandenstokers na elke maaltijd

Profeet Mohammad ﷺ moedigde zijn volgelingen aan om na elke maaltijd een tandenstoker te kiezen, omdat “siwāk (tandenstoker) de mond en tanden reinigt. Sahīh al-Bukhārī

Het reinigt voedsel-opbouw in je tanden, het voorkomen van verval en het verminderen van het risico van holtes en tand- en tandvlees infecties.

Handen wassen voor & na de maaltijd

De Profeet ﷺ heeft sterk geadviseerd dat men zijn handen moet wassen vóór en na een maaltijd, het is een zegen om uw handen te wassen voor en na de maaltijd. Abu Dawood en Tirmizi

Nadruk op persoonlijke hygiëne

Het islamitische onderwijs legt grote nadruk op bij het aanhouden van kleren en zelf rein te blijven. Tirmizi

Het wordt sterk aangeraden om vuilnis schoon te maken, dagelijks douches te nemen. Aangezien de diverse Europese plagen van de middenleeftijden hebben aangetoond, kan het waarnemen van deze voorzorgsmaatregelen tot teisteringen van insecten-uitspreidende knaagdieren leiden.

Het deksel op gebruiksvoorwerpen houden 

Nadruk op de juiste verzorging van keukengerei, profeet Mohammad ﷺ zei: “Bedek de gebruiksvoorwerpen en bedek de mond van de waterkan.” Bukhārī, Muslim

Deze voorkomt besmetting van het passeren van insecten en hagedissen en in huizen met open keukens; houdt zwerfdieren uit de buurt van het voedsel.

Wassen na het plassen en ontlasting

In tegenstelling tot de westerse praktijk, islamitische leringen vereisen volgelingen om genitaliën te wassen met water na het plassen en ontlasting. Deze methode helpt bij het volledig verwijderen van afvalstoffen en de bijbehorende bacteriën, het verminderen van de risico’s van infectie.

Zich onthouden van het consumeren van bloed in welke vorm

Vreemd genoeg, bloed houd je in leven wanneer het stroomt in je aderen maar kan giftig blijken als het uw spijsverteringsstelsel aantast, en dit is de reden waarom de zabiha de methode van het slachten vereist dat bloed van vee worden afgevoerd alvorens het vlees wordt gegeten. Bloed is rijk aan ijzer, het menselijk spijsverteringsstelsel is niet geschikt om grote hoeveelheden bloed te verwerken. Een overdosis ijzer kan leiden tot leverbeschadiging, ophoping van vocht in de longen, uitdroging, lage bloeddruk, en nerveuze stoornissen.

Genieten van een dutje in de namiddag

Profeet Mohammad ﷺ had de gewoonte een tijdje te nemen na de lunch en moedigde zijn metgezellen aan om hetzelfde te doen. Een kort middagdutje geeft verlichting aan de vitale organen van het lichaam met inbegrip van het hart en de hersenen.

Bidden vijf keer per dag

Behalve het spirituele aspect, introduceert bidden vijf keer per dag op, vaste tijden, routine in je leven. De bewegingen die betrokken zijn bij het ritueel zorgen voor een zeer lichte vorm van lichaamsbeweging en houdt de bloedcirculatie goed stromend. De regeling van gebeden is dusdanig dat die op het tijdstip van lege maag kort zijn, maar die na maaltijd zijn langer en geven meer oefening aan het lichaam om te hulp spijsvertering na een zware maaltijd.

Wenden tot medische professionals voor de behandeling

In Kitāb al-Tibb vertelt de Profeet ﷺ: “Maak gebruik van medische behandeling, want Allāh Ta’ālā heeft geen ziekte gemaakt zonder een remedie voor te benoemen.” Voortzetting van een behandeling voor zo lang als nodig is verbeterd de kans op herstel, vermindert de kans op complicaties en dood, en verbetert de kwaliteit van leven voor de patiënt.

Het behandelen van koorts met koud water

De praktijk van de toepassing van koude kompressen en ijs op het voorhoofd van patiënten die lijden aan koorts heeft zijn wortels in de islamitische traditie. Volgens Imām Bukhārī in zijn Sahīh al-Bukhārī: “Koorts is uit de hitte van de hel, dus zet het uit met water.” Verhoogde lichaamstemperaturen kunnen fataal zijn dan een bepaald punt, en toepassingen van koud water kan zorgen dat het snel normaliseert.

Het eten van zwarte zaden

Het islamitische onderwijs dringt eropaan, dat de zwarte zaden een deel van uw dagelijks dieet zouden moeten zijn. Hazrat Abu Huraira (radi-Allāhu ‘Anhu) verhaald: “Ik heb van de Profeet ﷺ gehoord dat er genezing is voor elke ziekte in zwarte zaden met uitzondering van de dood.” Zwarte zaad (of in poedervorm) kan obesitas verminderen, spijsvertering helpen, stoornis van verschillende spijsvertering behandelen, de bloeddruk verminderen en de behandeling van opeenhoping. Zwarte zaadolie heeft bewezen effectief te zijn bij het verminderen van gewrichtspijn en ontsteking.

Vasten in de maand van de Ramadān

De medische gemeenschap begint geleidelijk aan de medische voordelen van het vasten (onthouden van het eten) te erkennen dat het beter is een deel van de dag niet te eten. Niet alleen kan dit vasten ons helpen om vet te verliezen, het geeft ook ons spijsverteringsstelsel een broodnodige en echt welverdiende pauze. Het is ook neuronale aerofagie (volgens Kyung-Min Lee c.s.:stoornissen omvatten een breed scala van ziekten zoals autismespectrumstoornissen en mentale retardatie) verhogend, wat betekent dat je hersenen neuronen spoelen toxines. Echter, de wetenschap heeft ook aangetoond dat de uitbreiding van vasten meer dan 30-40 dagen kan resulteren in honger en dit wordt niet aanbevolen.

Het eten van een dadel bij het breken van de vasten

Uitgebreide uren van niet eten en drinken kan het lichaam uitputten van glucose, dat is voor het lichaam de primaire bron van energie. Het breken van vasten met een dadel verstrekt een vasten en gemakkelijke manier om de glucose reserves van het lichaam aan te vullen. Hazrat Anas bin Malik (radi-Allāhu ‘Anhu) vertelde dat de Profeet ﷺ dadels gebruikte om zijn vasten te breken voordat het aanbieden van ‘s avonds gebed met enkele verse dadels. In het geval dadels niet beschikbaar zijn, is het sterk aangeraden om water te drinken, die helpt bij de bestrijding van de uitdroging veroorzaakt door vasten.

Honing gebruiken om infecties te behandelen

In vers 69 van Surah al-Nahl van de Heilige Qur’ān wordt honing genoemd als een bron van “genezing voor de mensheid”, voor goede reden. Honing biedt ongelooflijke antiseptische, antioxidant en stimuleert immuniteit voor de eigenschappen van ons lichaam en gezondheid. Het bestrijdt niet alleen infectie en helpt weefsel genezen, maar helpt ook voor het verminderen van ontstekingen, en helpt zelfs om hoest en griep te genezen, en eveneens de behandeling van acne.

Onthouden van schrokken eten en drinken

Het islamitische onderwijs moedigt aanhangers aan om langzaam te eten en elke hap te kauwen alvorens door te slikken. Het duurt voor uw hersenen enige tijd om te registreren dat uw maag vol is en het langzaam eten zorgt ervoor dat u overtollige calorieën niet verbruikt voordat je hersenen dit signaal ontvangt. Hier is een ander voordeel: niet alleen langzaam eten en helpt je bewust om minder te eten, het verhoogt ook het plezier van het diner.

Omgaan met drugsmisbruik 

We leren van verzen 90 en 91 van Surah Mā’idah dat islam tegen het gebruik van bedwelmende middelen is. De schadelijke effecten van sigaretten zijn goed gedocumenteerd en er zou nauwelijks iemand zijn die zich niet goed bewust was van de schade veroorzaakt door roken. Bovendien, het leven, en in veel gevallen de ontijdige sterfgevallen, van vele beroemdheden zijn een bewijs van de verwoestende gevolgen van substantiemisbruik.

Translate »
error: Content is protected !!