Copyright © sinds 2005. All rights reserved.

Design by NIRI. Deze website is van Stichting NIRI.

Maslak-e-Alahazrat Stichting Noorani islamic research institute www.tangali.net
Home Over ons Portfolio Tasawwuf Publicaties Events Educatie Noorani Research

Qadri Razvi Noorani

Talen: Urdu Qaida (ouder dan 14 jaar)

Algemene informatie

Urdu een Indo-Arische taal die voornamelijk in Zuid-Azië wordt gesproken. Het is de officiële nationale taal en lingua franca van Pakistan. Urdu is beschreven als een Farsi (Perzisch) gestandaardiseerd standaardregister van de Hindoestaanse taal. Urdu en Hindi delen een gemeenschappelijke Indo-Arische woordenschatbasis en zeer gelijkaardige fonologie en syntaxis, makend hen wederzijds begrijpelijk in informele toespraak. Formeel Urdu trekt literaire en technische woordenschat en sommige eenvoudige grammaticale structuren van het Farsi.


Urdu werd gekozen als de taal van Oost-India Company in het noorden van India in 1837 toen het bedrijf koos voor het vervangen van Farsi, de hoftaal van de Indo-islamitische rijken.  De godsdienstige, sociale, en politieke factoren deden zich tijdens de koloniale periode voor die voor een onderscheid tussen Urdu en Hindi bepleitten.


Volgens de schattingen van National Encyclopedie uit 2010 is Urdu in de 21ste eeuw de meest gesproken eerste taal ter wereld, met ongeveer 66 miljoen mensen die het als moedertaal spreken.  Volgens schattingen van Ethnologue's 2018, is Urdu de 11e meest gesproken taal in de wereld, met 170 miljoen sprekers, waaronder degenen die het spreken als een tweede taal. Naar schatting in 2019 is Urdu de 5e taal wereldwijd, omdat er veel islamitische geschriften uit Arabisch en Farsi in Urdu zijn vertaald.


Onderwijsvorm

Deze opleiding is als Virtual Classroom aangeboden, dus via een Online verbinding. Je leest uit Urdu boek zonder plaatsjes die wij gratis digitaal beschikbaar stellen.


Handleiding studeren op afstand (E-learning)


Doelgroep: ieder volwassen persoon die de Urdu taal wil leren lezen, spreken en begrijpen.


Startdatum Urdu Qaida (regelgeving, basisboek): zondag 18 april 2021

Lestijd: 09:30 - 10:15 uur

Toelatingseis: geen taalvoorkennis, leeftijd vanaf 14 jaar

Deadline: aanmelden kan tot 10-4-2021


ONLINE STUDIE

LEER DE ISLAM IN THEORIE EN PRAKTIJK

Om deel te kunnen nemen aan de Virtual Class dient u te beschikken over: