Copyright © All rights reserved. Design by NIRI. Deze website is van Stichting NIRI.

Maslak-e-Alahazrat Qadri Razvi Noorani
Home Over ons Portfolio Educatie
www.tangali.net


Dalail Khairaat

Dalā'il al-Khayrāt (Dalā’il ul-Khayrāt wa Shawāriq ul-Anwār Fie Zikri as-Salāt Alan Nabiyyi'l Mukhtār (vertaling: de wegwijzers van voordelen en de briljante fuif van Licht in het gedenken van de zegeningen van de gekozen Profeet (sallallāho alaihi wa sallam)) is een beroemde collectie van duroeds (een invocatie die moesliems doen door specifieke uitdrukkingen te zeggen bij het roemen aan de profeet). De Dalā’il al-Khayrāt Sharief is geschreven werd door de Marokkaanse soefi en islamitische Schriftgeleerde Hazrat Muhammad Sulaiman al-Jazuli as-Shaziliyya (radi Allaho anho). Het is populair in delen van de islamitische wereld onder de traditionele moesliems zoals in Noord-Afrika, Turkije, India, Pakistan, de Kaukasus en de Zuid-Azië. Het is verdeeld in secties voor dagelijkse smeken.

De Dalā’il al-Khayrāt Sharief is het eerste grote boek in de islamitische geschiedenis die is samengesteld uit litanieën (lange lijst) van de vrede en zegeningen over de profeet Mohammed (sallallāho alaihi wa sallam). Het is ook de meest populaire en meest alom geprezen collectie van litanieën om Allah Ta’ala zegeningen te vragen voor de profeet. Onder sommige soennitische religieuze orden zoals de Qadri en Shaziliyya-Jazuli Orde is de recitatie een dagelijkse praktijk. Het boekwerk begint met de negenennegentig Attributen van Allah Ta’ala gevolgd door een verzameling van meer dan honderd namen van de Profeet Mohammed (sallallāho alaihi wa sallam).

In shajrah-e-sharief Alahazrat staat geschreven dat de murid iedere dag het betreffende deel uit de Dalā'il al-Khayrāt moet lezen. Als u geen Arabisch kunt lezen, luister dan naar de clips.

Download Dalā'il al-Khayrāt in Arabisch/Urdu.

Download Dalā'il al-Khayrāt in Fonetisch/Engels.

Download Hizb-ul-Bahr in Arabisch/Engels